Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

#6 Vorige week

#6 Vorige week

In deze blog schrijf ik het transcript uit van mijn podcast op Spotify: https://spotifyanchor-web.app.link/e/LG7NDgZtnyb

Momenteel spreek ik deze enkel in mijn moedertaal het Nederlands, in, maar via deze blog kan je mijn podcast ook nalezen in het Engels en het Frans.

Ik ga het er méér over manifesteren en motiveren hebben, mijn manifestatieprocessen en mijn coaching trajecten, met de bedoeling jullie te inspireren, ideeën te geven, om jullie dromen, wensen, doelen, ideeën waar te maken.

♥ Véél liefs en succes op jouw pad ♥

Love, light & peace,
Petra

Hallo! Van harte welkom op de blog van PRECIOUS ANGELS SOLUTIONS!

Vandaag, dinsdag 28 februari 2023 wil ik het graag hebben over mijn laatste week, waarin ik volledig afwezig was op de podcast, mijn excuses ook hiervoor!

Ik had in m’n laatste podcast vertelt over onze interne verhuis, van de ene kamer naar de andere, we zijn alles aan het omgooien eigenlijk. Waar de slaapkamer was, komt nu mijn bureau, allez, die staat er al, met de nodige dozen en rommel, rommel en nog eens rommel eigenlijk.

Maar wat ik jullie niet vertelde, daarvoor moet ik misschien iets meer in het verleden duiken. Mijn verleden van administratieve bediende en hoe ik dit werk méér dan 25 jaar gedaan heb, waarna ik er helemaal genoeg van had, in een burn-out gegaan ben, ontslagen werd en zodoende de broodnodige tijd kreeg om te … ja, uit te rusten, te janken op de zetel, te slapen op de zetel, terug energie opdoen, nieuwe ideeën… en daaruit ontstond het feit dat ik gewoon mijn eigen baas wilde zijn en nooit meer terug voor een baas wilde werken.

Ik heb toen héél véél verschillende opties uitgezocht, uitgespit, opgedolven, opgezocht, om dan verschillende mogelijkheden te bekijken. Een gazettewinkel, een broodjeszaak, een frituur, zijn allemaal de revue gepasseerd.

Terwijl had ik ook outplacement-begeleiding gekregen en daar kwam dan weer uit dat ik zo graag mensen wilde helpen.

Dus heb ik een grote coachopleiding gedaan en ben ik mensen beginnen coachen. En ben ik Reiki gaan doen. En heb ik een massagetherapeut-cursus gedaan. En Access Bars.  En wat nog meer dat ik op het internet aan gratis content kon vinden.

Maar, soms komt er dan toch iets anders terug op ons pad, iets wat ik eigenlijk niet meer wilde doen, en dat was een administratieve job terug. Het werd me gewoon voor m’n voeten geworpen.

En ik dacht, tja, okee dan? Maar niet in loondienst meer, no way. Als administratieve freelancer, op zelfstandige basis, ja!

Dus ben ik in 2017 als zelfstandige in bijberoep gestart en het jaar erna in hoofdberoep! De sprong gewaagd!

Gedurende deze tijd wilde ik nog steeds heel graag mensen helpen en ik was ook gefascineerd door edelsteentjes en mineralen, al een hele tijd. Ik zag mezelf als juweeltjes en helende edelsteentjes verkopen.

Dus uiteindelijk, met de centjes uit mijn freelance activiteiten, ben ik beginnen investeren in de aankoop van stock voor de verkoop van helende edelstenen.

En ben ik begonnen met een webshop bouwen in 2020. En daar ben ik aan blijven bouwen en timmeren, zelfs een keer helemaal opnieuw begonnen met een betere webshop provider.

En de webshop is er nog steeds en ik begon steeds meer stockmateriaal te vergaren.

Ondertussen hadden we dan ook nog de grote beslissing genomen om van Antwerpen naar de mooie Belgische Ardennen te gaan wonen.  Mede door de covidperikelen en de plandemie, beslisten mijn man en ik dat wij dichter bij de natuur wilden wonen. En ook onze droom najagen om een vrijstaand huisje te kunnen kopen, wat hier nog net kan en in Antwerpen voor ons onbetaalbaar was.

Vandaar dus ook de vele verhuisdozen die nog steeds niet allemaal uitgepakt geraakt zijn.  Ons huurhuisje momenteel is niet zo groot, dus hetgeen we niet echt dagelijks nodig hebben, hebben we gewoon bij gebrek aan plaats niet uitgepakt.

En blijkt dat we die spullen die nu  nog ingepakt staan, eigenlijk nog niet eens echt gemist hebben.
Dus, ons doel is, minimaliseren, nog veel rommel opkuisen, weggooien wat niet meer nodig is.

En vorig jaar dan, dan zijn we begonnen met naar marktjes gaan, ik bedoel met onze webshopspulletjes op de wekelijkse of maandelijkse marktjes gaan staan om te verkopen.

En dat was tof, ging goed en vonden we heel leuk om te doen, het was leuk om babbeltjes te slaan met de collega’s ook, collega-commercanten.

En op die manier is er dan een winkelpand op ons pad gekomen, ook een droom die nog wat op de achtergrond groeide.  Maar ik was nog twijfelachtig, heb ik wel genoeg stock om een winkel vol te kunnen zetten?  Maar die winkel die we op het oog hadden, was zoo mooi. En konden we echt niet laten gaan.

Dus, besloten we de sprong te wagen, met de boekhouder, de bank gepraat en ja, het was mogelijk.
En halsoverkop dus, hebben we ons in dat nieuwe avontuur gestort.

En zo meteen kom ik dan tot het manifestatieproces ervan. En hoe in mijn geval het duidelijk werd, dat je iets niet goed kan manifesteren als je het allemaal nog niet zo duidelijk hebt en als je twijfelt.

En hoe belangrijk het is om eerst duidelijkheid te krijgen over wat je echt graag wil en nodig hebt.

In mijn geval, had ik namelijk eerder gemanifesteerd dat ik méér van thuis uit wilde werken, méér tijd thuis voor mijn hondjes, zodat die niet hele dagen alleen thuis hoeven te zitten.

Ik wilde gewoon graag zoveel mogelijk online werken, online coaching geven.  Maar gaandeweg en door ook andere dingen te willen, heb ik deze wens een beetje verdrongen naar de achtergrond.

Dus wat gebeurde er?  Ik had een prachtige fysieke winkel gerealiseerd dankzij de grote hulp en motivatie en ondersteuning van mijn man….

Maar ik was nooit meer thuis. Behalve op maandag en zondag.  Zelfs op zaterdag was ik niet meer vrij samen met mijn man, maar altijd aan het werk in de winkel. En was dat nu wat ik echt wilde?

Dus, wat gebeurde er? De klanten kwamen niet zoals ik het gedacht had, ze kwamen niet voor mijn Access Bars behandelingen, ze kwamen niet voor mijn handmassages voor vrouwen, die ik er had bijgenomen om niet alleen afhankelijk te zijn van de verkoop van de helende edelstenen en mineralen.

Ook bleek de winkel niet geïsoleerd te zijn en in de winter héél koud was en dat het een halve dag duurde om de winkel iet of wat opgewarmd te krijgen met de enige grote pelletkachel die er aanwezig was.

En ik als HSP’er, hoogsensitief, ik heb nood aan een cosy, gemoedelijke, warme, gezellige omgeving!
Ik heb dat héél erg. Mijn omgeving, werkomgeving dient gezellig te zijn, ik moet me er goed voelen. Misschien dat sommige mensen dit wel herkennen.

Dus ja, om een heel lang verhaal kort te maken, het is niet gelukt. De cijfers liegden er niet om, de klanten kwamen, hele lieve klanten ook, die blij waren dat wij ons daar gevestigd hadden, die kwamen om hun problemen te delen, om een oplossing te vinden in de vorm van een helend steentje, maar de klanten kwamen niet voldoende, om van te kunnen leven.

En toen hebben we de hele moeilijke beslissing genomen om de winkel terug te sluiten.  We wilden ons niet onnodig nog meer in de schulden te steken. Die zullen we er sowieso aan overhouden, maar daar komen we uit, daar ben ik van overtuigd. Ik ga gewoon op een andere manier méér centjes verdienen en onze schuld vervroegd terugbetalen. Daar ben ik zèker van.

Dus wat ik hiermee wil duidelijk maken is dat soms, tja, soms als je niet echt duidelijk bent, als je het nog niet duidelijk voor je ziet of nog niet echt klaar voor iets bent, dan kan het Universum ook niet helpen.

In ons geval, stuurden wij gemixte signalen naar het Universum, we willen dit zo graag, maar we willen ook dat heel graag. Méér tijd en ontspanning samen als koppel, méér tijd thuis.
Dus ja, eigenlijk heel begrijpelijk dat het op de ene of andere manier dan ook niet gelukt is.

Maar, dat is gewoon het ondernemerschap, het gebeurt met vallen en opstaan. En als 1 ding niet lukt, dan gaan we verder en zoeken we andere wegen, die wél lukken.

En soms is dus door iets te ondernemen, dat je méér en méér duidelijkheid krijgt over wat je wil en niet wil.

Dus ja, in de vorige week hebben we dus heel veel werk gehad om alles terug uit de winkel te verhuizen, naar ons thuis. Vandaar dat ik echt géén tijd heb gevonden om een podcast aflevering in te spreken, want de dozen staan hier overal nog te dansen. Maar met kleine beetjes, lukt het, doos per doos.

En ik geef mezelf ook die tijd even. De podcast is er en blijft er, maar het is ook helemaal niet zo erg als ik er eens een week tussenuit ben. Ik mag mezelf die druk niet opleggen, van het moet, het moet elke dag. Neen, het moet niet elke dag. Wie zegt dat ik elke dag een podcast moet opnemen?

Ik zeg dat dikwijls tegen mensen, schrap het woord ‘moeten’ uit je woordenboek, want dat woord legt alleen maar druk op je schouders. En vervang het woord moet, door MAG. Ik mag, het mag, alles mag, niks moet.  Wat een verlichting geeft dit.

Dus als ik vandaag even de punten van het manifestatieproces volg:

Punt 1: het duidelijk schetsen van wat ik wil?  Ik wil gewoon terug méér van thuis uit werken en daar ga ik tijd voor creëren. Ik zie nu al hoe goed het mij en de hondjes doet om gewoon terug méér thuis te zijn;

Punt 2: het voelen alsof ik het al heb: ja, het doet verschrikkelijk goed om terug thuis te zijn, ook al staat ons huisje nog te dansen van de dozen die nog uitgepakt mogen worden. Het doet de hondjes ook goed, dat zie ik als ze af en toe na hun dutje, naar mij komen om te knuffelen;

Het voelt ook goed dat ik het ‘moeten’ loslaat en dat de podcast niet persé elke dag MOET, maar dat het mag. Als ik er de tijd voor heb.  Dus de komende tijd, zal ik zeker niet alle dagen de tijd vinden ervoor, maar dat is ok. Dat mag. Dat voelt okee;

Punt 3 en 4: vertrouwen dat het komt en nog méér vertrouwen dat het komt: ja, alles komt altijd goed, daar ben ik van overtuigd, dus stilaan komt in mijn geval alles weer op z’n pootjes terecht, het is even rommelen en opruimen, plaats creëren, maar ik heb er een heel goed gevoel over, want ik ben namelijk 1 kamer als winkeltje/coachruimte aan het inrichten, waar ik een deel van mijn mooie edelstenen en mineralen kan uitstallen, I love it!

En in het geval wat ik jullie net vertelde, over het ‘mogen’ sluiten van de fysieke winkel, nà een periode van rouw, verdriet, om hetgeen wat we daar zo mooi opgebouwd hadden, kwam er acceptatie en terug zelfvertrouwen en het gevoel dat we dit wel even alleen klaargespeeld hadden, trots op onszelf dat we dit toch maar gedaan hebben. Wetende wat daar allemaal bij komt kijken, bij een fysieke winkel openen. Dat kunnen denk ik alleen maar andere winkeliers en webshophouders echt goed begrijpen.

Dat het niet enkel de winkel openen en sluiten is, maar dat er nog véél méér bij komt kijken. Dus mijn gevoel erover is dat het okee is, dat we deze ervaring gehad hebben, een avontuur beleefd en we hebben er ervaring mee op gedaan.

Voila, dan kom ik bij punt 5: vragen aan het Universum en dit in de verwoordingen alsof ik het al heb: dankjewel Universum voor deze mooie ervaringen en om mij te brengen wat ik écht nodig had, méér vrije tijd, méér tijd thuis, méér tijd voor nieuwe creaties ♥

Punt 6: je geen zorgen maken over het HOE: ja, inderdaad, het Universum weet wat het beste is voor ons en brengt ons altijd waar we om vragen, positief én negatief

Punt 7: gewoon vertrouwen en loslaten: ja, zoals reeds gezegd, het Universum weet wat het beste is voor ons en brengt mij méér tijd, méér tijd thuis and I love it! En ik laat het verder los en ik laat het verder over aan het Universum!

Voila! Dat was mijn manifestatieproces voor vandaag…. 

Maar waar struggle jij nog mee, iets wat je graag wil bereiken, een droom, een idee, maar die nog niet uit lijkt te komen?

Waar heb jij nog méér klaarheid, duidelijkheid nodig om héél duidelijk te krijgen wat je echt graag wil?

Werk het uit, zet het op papier, alle details en eens je alle details duidelijk hebt, voel het dan, voel hoe goed het voelt, vraag het aan het Universum, vertrouw erop dat het komt en laat het verder los HOE iets naar je toe komt. DAAR zorgt het Universum wel voor!

Héél véél plezier met het manifesteren van jouw idee!

En als je hierbij graag méér hulp wil, persoonlijk, 1 op 1, kan je bij mij een gesprek boeken via mijn webshop www.preciousangelssolutions.com onder het tabblad Sessies/Consulten, daar vind je mijn coaching trajecten.

Of als je graag je gedachten wil delen, dat kan via mijn E-mail adres  [email protected]

Dat is het voor vandaag, dus ik ben er weer binnenkort! Ik wens jullie een hele fijne dag en een mooi begin met het manifesteren van jullie idee of wens of droom!

Daaag!


Véél liefs en succes op jouw pad
Love, light & peace,
Petra
PRECIOUS ANGELS SOLUTIONSEn van harte welkom in onze webshop:

www.preciousangelssolutions.com

Tel. +32 494 25 39 84
E-mail: [email protected]

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »