Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

#13 WERK EN CARRIERE

#13 WERK EN CARRIERE

Hallo!

Van harte welkom op de blog van PRECIOUS ANGELS SOLUTIONS!

Vandaag, woensdag 5 april 2023 heb ik het over het “Werk en Carrière”, waarin ik méér vertel over werken in loondienst en het manifesteren van jouw ideale job!

♥ Véél liefs en succes op jouw pad ♥
Love, light & peace,
Petra

Hallo, ik ben Petra van Precious Angels Solutions en van harte welkom op mijn blog.

Ik ben manifestatie & motivatiecoach en ik help particulieren en ondernemers bij het manifesteren van hun ideeën, hun wensen, hun dromen en om de kunst van het manifesteren onder de knie te krijgen in hun dagelijkse leven!

Vandaag is het woensdag en ga ik het zoals beloofd hebben over het thema “werk en carrière”. 

Misschien ga ik in de toekomst deze 2 wel onderverdelen in werk als bediende of arbeider én werk in de zin van je carrière als zelfstandige ondernemer.

Maar ik zal het vandaag hebben over werk als bediende of arbeider. Werk in loondienst. Zelf heb ik méér dan 25 jaar in loondienst gewerkt, maar ik ben door omstandigheden en omdat ik het uiteindelijk niet meer wilde, gaan werken als zelfstandige, eerst in bijberoep begonnen en nadien in hoofdberoep zelfstandig geworden, tot op heden.

Werk jij als bediende of arbeider? Of ben jij zelfstandige?

Wat zou je het liefste willen doen van werk? Werken bij een baas als loontrekkende met al z’n voordelen en nadelen of zou je graag liever als zelfstandige werken met ook z’n voor- en nadelen?

Is jouw werk iets dat je ‘moet’ doen? Het moet, omdat er geld en eten op tafel moet komen?

Is jouw werk misschien iets dat je opgelegd werd door je ouders?

In mijn geval zat er wel iets van dwang in en angst, angst die ik van mijn moeder vooral meekreeg, omdat er nooit genoeg was. Schaarste. Armoede. Als huisvrouw, met 4 kinderen moesten de eindjes altijd aan elkaar geknoopt worden en was er nooit overvloed. Dus in mijn hele wezen zat ingebakken dat ik dit niet wilde meemaken, dat ik niet afhankelijk wilde zijn van een man, dus ik ging werken, full-time. Omdat het ‘moest’ van mezelf vooral. Omdat ik geld wilde verdienen zelf, goed geld. Om nooit iets tekort te komen. Om altijd te kunnen kopen wat nodig was en wat ik en wij wilden.

En ook al was ik ongelukkig op mijn werk, vooral de laatste jaren, ik kon het niet loslaten. Maar ik had ook geen energie meer over om iets anders te zoeken. Het was gewoon op. Uitgeblust. Te hard gewerkt ook om de goedkeuring van een met de ijzeren hand regerende bazin, goedkeuring dus te krijgen. Die regeerde waardoor je in een angstregime moest werken, waar niemand z’n mond durfde opendoen. Niet te doen. Niet te geloven eigenlijk dat ik het zolang nog volgehouden heb. Maar een conflict met een collegaatje, heeft er uiteindelijk een einde aan gemaakt. Ik kreeg mijn ontslag toen. My way out bleek later. Een jaar thuis gebleven wel, ellendig, huilend en slapend op de zetel eerst. Maar dan geleidelijk aan hoop en moed krijgend en beginnen zoeken naar wat ik wél graag wilde doen, want ik wist heel goed wat ik niet meer wilde. Afgeblaft of afgesnauwd worden door een autoritair vol van zichzelf ‘iemand’. Die nu ‘niemand’ meer is in mijn ogen. Ik heb er 21 jaar gewerkt. Dat was méér dan voldoende! Genoeg was genoeg. 

En op een gegeven moment toen ik thuis zat, wist ik het: ik word mijn eigen baas. Ik wil nooit van mijn leven nog een baas of bazin hebben.

Maar ik begrijp wel dat veel mensen in loondienst dit wel comfortabeler vinden, elke maand een vast loon krijgen, mensen die wel goede collega’s en bazen hebben.  

Misschien had ik het wél volgehouden in loondienst als ik op een harmonieuzer kantoor had gewerkt.
Maar misschien ook weer niet, wie zal het zeggen. Hetgeen ik nu fantastisch vind aan mijn ‘zelfstandig’ zijn is dat ik mijn eigen agenda kan bepalen en inrichten en werken zoals ik het zelf wil, doen wat ik graag doe.

Met mijn verhaal hoop ik mensen te inspireren en te doen nadenken, over hun werk.
Zit je daar op je plaats? Doe jij je werk graag? Heb jij genoeg of juist niet genoeg autonomie? Mag jij zelf je werk en dag indelen of heb je het graag dat alles duidelijk gestructureerd en vastgelegd is?

Ben jij blij dat alles voor jou geregeld wordt en dat je je geen kopzorgen hoeft te maken over het runnen van de business? Heb jij graag een 9 to 5 job bijvoorbeeld, zodat je weet wanneer je juist begint en stopt met werken? 

Hoeveel comfort geeft dit jou, te weten dat op het einde van de maand je vaste loon gestort wordt? Dat alles geregeld is en dat je maar te luisteren hebt naar je baas, je werk uit te voeren en ’s avonds op tijd naar huis kan?

Maar hoeveel mensen onder jullie, doen dit alles op automatische piloot, zonder veel passie, gewoon omdat het ‘moet’, uit angst, omdat er eten op tafel moet komen, omdat er centjes ‘moeten’ binnenkomen, je werk hatend, maar gewoon uitvoerend, omdat het ‘niet anders kan’’?

Onbewust je leven aan je laten voorbij gaan, zonder veel plezier, 8 uur per dag op je werk doorbrengend, hopende dat de dag snel voorbij zal zijn?

Bon, ik wil jullie hier echt geen slecht gevoel mee bezorgen, ik wil jullie enkel wakker schudden om jullie droomleven te gaan leiden en een werk te doen dat je echt graag doet.

Natuurlijk kun je niet het onmogelijke vragen, zoals bijvoorbeeld ik wil advocaat worden, maar als je hiervoor geen studies hebt gedaan, dan zal het natuurlijk niet lukken.

Maar wat als jij altijd graag, ik zeg maar iets, kleuterjuf hebt willen worden, of een administratieve job hebt willen doen, maar dit niet doet omdat je niet de juiste studies ervoor gedaan hebt?

En waarom zou je dit dan niet alsnog kunnen doen? Er zijn tegenwoordig ZOVEEL mogelijkheden om je bij te scholen, zoveel opties, zoveel verschillende cursussen die je kan doen en vinden op het internet, gratis of betalend. 

Wist je bijvoorbeeld, ik dacht dat het in Zweden was, of was het nu Noorwegen of Denemarken, enfin in 1 van deze noorderlanden wisselen mensen om de zoveel tijd gewoon van job. Ze wisselen dan echt van soort job. Ze gaan dan gewoon echt iets helemaal anders doen. 

Dat lijkt me een uitdaging en ik denk dat ze gewoon het gevoel hebben dat ze ‘leven’ en hun leven mogen inrichten zoals zij op dat moment graag willen.

Maar bij ons, hier in België en waarschijnlijk ook in vele andere landen… hoeveel mensen gaan er niet iets studeren dat ze eigenlijk helemaal niet willen?  Dikwijls om hun ouders te plezieren of omdat hun ouders het hen zo opgedragen hebben? Om de familie business verder te zetten misschien?

Omdat de ouders voor je studies betalen of betaald hebben? Je mag hen nu immers niet teleurstellen? Al deze kosten die ze voor jou studie betaalden? Je hebt hen beloofd om waar te geven voor hun geld, omdat zij hun zoon of dochter succesvol wilden zien worden, met een goeie, goedbetaalde job, zodat je niet zoveel moet afzien zoals zij vroeger hadden afgezien. 

Maar hallo, dat was hun pad, hun weg. Niet de jouwe. Zij projecteren enkel hun angsten op jouw!

Dus ja, doe waar je zin in hebt, doe het werk dat JIJ graag zou willen doen. Of experimenteer, studeer, studeer iets anders, ga het in de praktijk doen en kijk of het iets voor jou is. En is het niets voor jou, dan ga je voor iets anders? Als je er maar blij van wordt! Als je het maar graag doet! Zodat een dag geen ellenlange sleur meer is en dat je blij moet zijn dat de dag eindelijk voorbij is.

Want dan ga je ooit zeggen, ik heb eigenlijk nooit echt geleefd en dan krijg je spijt, spijt als het te laat is. Als je niet meer ‘kan’ veranderen (van job).

Dus, van welke job ga jij ‘aan’? Wat zou jij graag willen doen van job? Kijk eens rond, er zijn ZOVEEL mogelijkheden.

En eens je beslist hebt, ik zou graag hier of daar werken, bij die firma, bij die baas.

Probeer het dan zo duidelijk mogelijk te krijgen wat jij echt graag wil. Wil je een dagjob of een job in ploegenstelsel? Een nachtjob? Wil je part-time werken of full-time? In loondienst of als zelfstandige?

Werk is er genoeg! Alleen weten mensen vaak niet goed wat ze willen en dan mikken ze maar met een pijltje, met pijl en boog en gaan ze verschillende ondernemingen aanschrijven met als resultaat dat het nergens lukt.

Omdat ze niet voor die ene gaan! Die ene firma waar je persé wil werken. Dàt soort werk dat jij graag wil doen.

Of vele jongeren ook die schoolmoe zijn en die uit noodzaak een job moeten gaan zoeken, die nemen dan maar wat ze kunnen ‘krijgen’ of wat ze denken dat ze kunnen krijgen. Een job bij McDonalds of als poetshulp bijvoorbeeld. Waarmee ik niet wil zeggen dat deze jobs te min zijn of niet goed zijn. Neen, als jij dit écht graag wil en plezier hebt op je poetsjob of bij McDonalds en je zit er goed in je vel en je doet het werk écht graag en je vind het leuk om mensen te bedienen of met mensen om te gaan, plezier te hebben met je collega’s, dan zit je daar wél goed en op je plaats!

Maar als je het doet enkel omdat het moet of omdat er geld in het laatje moet komen, dan gaat jouw job een sleur zijn of worden.

Je kan natuurlijk met een positieve mindset van elk werk iets leuks maken, als je echt geen andere keuze hebt of ziet. Als je je maar amuseert tijdens je werk. Dan is je werkdag zó voorbij! En dan kan je nog altijd ‘s avonds iets anders bijstuderen, ik zeg maar iets.

Waar ik van overtuigd ben is dat er werk genoeg is en dat wie echt wil werken, ook werk vindt!

En hoe leuk is het als je dan werk hebt, dat je dan een salaris krijgt. Dat je voldoening haalt uit je werk. Dat je met plezier naar je werk gaat, een leuke werkdag tegemoet.

Bon, als ik mijn 6 punten van het manifestatieproces zou toepassen op het vinden van een leuke job, dan schets ik in punt 1 duidelijk wat ik graag wil: ik zou graag bijvoorbeeld graag een toffe full-time job als bediende hebben, waarmee ik genoeg verdien om van te leven en alle rekeningen te betalen. Een job met toffe collega’s, waar een leuke sfeer heerst, in Antwerpen, een job waar ik gemakkelijk gebruik kan maken van het openbaar vervoer of de fiets.

punt 2: Erin geloven dat je het echt mag en kan ontvangen: doordat ik alles duidelijk en in detail heb uitgewerkt en heel gemotiveerd ben en er alles aan doe om zo een job te krijgen, geloof ik er vast in dat ik werk zal vinden.

punt 3: Erop vertrouwen dat het komt: ik vertrouw erop dat me dit lukt binnen enkele weken.

punt 4: Het voelen en imagineren alsof het er al is: ik zie mezelf al werken op een bureau met hele leuke collega’s en werk dat ik graag doe, zodat de tijd voorbij vliegt. Dat voelt heel goed aan.

punt 5: Het vragen aan het Universum: Universum, ik heb een tof gevoel. 

en punt 6: Het loslaten en het hoe verder aan het Universum overlaten: ik laat mijn wens los en laat het HOE over aan het Universum, inspirerende en doorzettende actie ondernemend.

Voila dat waren weer de 6 puntjes van mijn manifestatieproces over het manifesteren van een leuke job.

Vul het voor jou persoonlijk in met de dingen die jij graag zou willen!

Een fijne dag nog en volgende keer heb ik het weer over het thema ‘geld’. 

Daaag!

 

Véél liefs en succes op jouw pad
Love, light & peace,
Petra
PRECIOUS ANGELS SOLUTIONSEn altijd van harte welkom om een kijkje te nemen in onze webshop:

www.preciousangelssolutions.com

Tel. +32 494 25 39 84
E-mail: [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »