Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

#16 ENERGIE EN GEDACHTEN

#16 ENERGIE EN GEDACHTEN

Hallo! Van harte welkom op de blog van PRECIOUS ANGELS SOLUTIONS!

Vandaag heb ik het over het thema “Energie en Gedachten”, waarin ik het onder meer heb over onbewuste versus bewuste gedachten!

♥ Véél liefs en succes op jouw pad ♥

Love, light & peace,
Petra

Hallo, ik ben Petra van Precious Angels Solutions en van harte welkom op mijn blog over de kunst van het manifesteren. Vandaag ga ik het zoals beloofd weer hebben over het thema “energie en gedachten”. 

Zoals ik vorige week al gezegd had in mijn eerste podcast over Energie en Gedachten, gaat het hier niet over electriciteit, maar over energie in de zin van frequenties of vibraties.

En dat alles altijd ontstaat door een gedachte. En dat we dus eerst mogen geloven en dan zullen we het zien verschijnen!

En wat veel mensen niet weten, is dat we onze gedachten bewust kunnen sturen. Want het merendeel van de tijd denken we onbewuste gedachten.

En veel mensen denken dan ook dat het leven hun overkomt, dat ze daar geen invloed op hebben of geen invloed op kunnen uitoefenen. 

Maar het tegendeel is waar! Je kan wel degelijk je gedachten en gevoelens sturen! In een goede richting bedoel ik dan. Zodat je je goed voelt en de wereld aankan. Gewoon plezier hebben in wat je doet. En natuurlijk is dat moeilijker als je een hele dag hard gewerkt hebt, maar dan is het de kunst om je even wat me-time, tijd voor jezelf te gunnen om je batterijen terug op te laden.

Door iets te doen dat je leuk vindt, een goed warm bad of douche nemen om te beginnen, kan al wonderen doen. Luisteren naar leuke muziek ook! Naar een podcast luisteren :-) , nee grapje. Alhoewel het iets is dat ik heel geregeld doe. Ik ben zo bijvoorbeeld een trouwe fan van de podcasts van Annemarie Kwakkelaar, een spiritueel en intuïtief coach. Ik luister héél graag naar haar en doe via haar ook geregeld inspiratie op.

Ook naar Lewis Howes luister ik heel graag, een Amerikaanse influencer en coach ook, die al heel veel bekende en minder bekende mensen geïnterviewd heeft en ik ben gewoon begonnen bij het begin, toen hij podcasts is beginnen opnemen in 2013. Dus ik heb nog een hele weg of podcasts van hem af te leggen, als ik er zin in heb. Dan luister ik weer naar eentje. Omdat deze vaak heel inspirationeel en motiverend zijn. Een hele weg heeft die gast al afgelegd ondertussen, 10 jaar verder. Ik ben een grote fan!

Dus waar was ik gebleven eigenlijk? Ah ja, dat wij dus wel degelijk invloed hebben op onze eigen gedachten.

En als je dit beseft, dan ga je er vaker bij stilstaan wat je juist aan het denken bent, over wat of wie je aan het denken bent, of welk verhaal er zich in je hoofd afspeelt of welke herinneringen.

En op die manier blijven we ook vaak al eens in het verleden hangen of plakken. Komen slechte herinneringen terug boven ook, maar ook goede herinneringen.

En als er dan slechte herinneringen terug boven komen, dan krijgen we meteen een slecht smaakje in onze mond, of begint onze maag te draaien of krijgen we buikpijn of hoofdpijn.

Ook deze gedachten of herinneringen van vroeger kunnen we echter ombuigen naar iets positiefs of positievers.

We kunnen als het ware het verhaal, onze ervaringen herschrijven. Als deze te pijnlijk zijn of als het terug oude wonden opent of een slecht gevoel bovenhaalt, dan kan je deze gebeurtenis, deze herinnering opschrijven op papier en deze daarna “herschrijven”, alsof je een filmscript aan het schrijven bent voor een film of documentaire.

Er was eens…..   en je schrijft je verhaal neer, misschien eerst hoe het werkelijk gebeurd is in jouw beleving en je voelt de pijn en je gaat de angst aankijken en hem zo proberen te overwinnen, want je bent nu veilig. Als het verhaal tè pijnlijk is, dan raad ik het natuurlijk niet aan, je hoeft er niet door overstuur te geraken, dat is niet de bedoeling. 

Schrijf gewoon je verhaal zoals je had gewillen dat het gelopen zou zijn. Hoe zou jij je verhaal, een gebeurtenis, een ervaring kunnen herschrijven op een positievere manier?

Misschien dienen mensen die echt zware trauma's opgelopen hebben, dit best niet op eigen houtje te doen, maar met begeleiding en professionele hulp.

Maar als het iets is, waarvan je voelt dat je het zelf aankan, herschrijf je verhaal of de gebeurtenis gewoon! Maak er iets positiefs van. Dat kan echt bevrijdend werken. En dan hangt er meteen niet meer zo een zware of negatieve energie aan vast.

Probeer het eens?

Ik heb ooit een lieve Poolse vrouw gecoacht die in Italië woont en zij had een trauma in verband met haar overleden kleinere broertje en ze wilde haar verhaal vertellen, omdat ze wist dat ik een goede luisteraar was en een empathisch persoon die zich gemakkelijk in iemands verhaal kan inleven.

Ik vroeg haar dan om tegen de volgende keer haar verhaal op te schrijven en een soort van afscheidsbrief aan haar broertje te schrijven, met al haar gevoelens en pijn in. 

Tijdens onze volgende coaching sessie vroeg ik haar om de afscheidsbrief op te frommelen en in een balletje in de vuilbak te keilen.

Ze zei me daarna - waar ik nog steeds een heel warm gevoel aan over hou - hoe ik haar met 1 coachingsessie van haar trauma had afgeholpen, wat een psycholoog in 1 jaar niet voor had kunnen doen. Wat een mooi compliment! Het mooiste dat ik ooit kreeg van een coach klantje.

Enfin, dit is in elk geval een manier om te proberen van een trauma af te komen, je geschiedenis gewoon te herschrijven of van je af te schrijven.

En dan zal het energetisch wat lichter gaan aanvoelen. En niet meer zo zwaar wegen op den duur.

Tijd heelt ook alle wonden, zegt men hè. Ja, de tijd doet ook veel, waardoor alles niet meer zo zwaar aanvoelt. 

En na verloop van tijd blijven dan enkel nog de betere of goede herinneringen over. Zodat het niet meer zo zwaar aanvoelt, maar lichter. En lichter. En lichter.

Maar soms stoppen we onze gevoelens ook diep en ver weg en proberen we zo weinig mogelijk aan een slechte ervaring of gebeurtenis te denken en als er dan toch iets is wat ons triggert of eraan doet denken, dan kan het in alle hevigheid plots terug opkomen, je angst, je pijn, je teleurstelling of frustratie. Omdat het dan nog niet helemaal verwerkt is, omdat je er nog geen vrede mee hebt gevonden.

Ook daar kan ik je mee helpen in de vorm van een coaching traject van 4 of 8 sessies van 1 uur. Je kan hiervoor altijd een kijkje nemen in mijn webshop www.preciousangelssolutions.com onder het tabblad Sessies/Consulten. Altijd welkom om via deze weg jouw sessie of traject te boeken, ik neem dan verder contact met je op en weet dat je altijd met je verhaal bij mij terecht kan in alle discretie!

Moest jouw probleem of ervaring te zwaar wegen, dan verwijs ik je wel verder naar professionele hulp. Ik ben tenslotte geen psycholoog, maar als je je goed voelt bij mij en het klikt, dan kunnen we het zeker en vast proberen, om je op weg naar genezing of heling te helpen! Met héél mijn hart!

En de bedoeling is dus dat jouw energie opgekrikt wordt, dat je je beter gaat voelen, dat je terug vreugde mag gaan voelen in je hart, plezier maken, lachen!

Want dat zal de weg openzetten om dingen in jouw leven te kunnen manifesteren, dingen die jij graag nog wil bereiken in je leven!

Dus eerst gaan we je belemmerende of gelimiteerde gedachten opruimen en weggooien, om dan de weg open te gooien naar de kunst van het dromen, imagineren en manifesteren van jouw wensen en dromen!

Om een voorbeeld te geven van de 6 punten van mijn manifestatieproces, over het ombuigen van een negatieve ervaring of gebeurtenis:

punt 1: Het duidelijk schetsen van wat ik graag wil: Ik zou héél graag willen dat méér en méér mensen, zovéél mogelijk mensen eigenlijk, hun negatieve ervaring of gebeurtenis een plaatsje kunnen geven, hun verhaal kunnen herschrijven, zodat er plaats komt om terug dingen te wensen of te dromen zodat ze kunnen leren manifesteren in hun leven!

punt 2: Erin geloven dat je het echt mag en kan ontvangen: ik geloof er echt in dat ik mensen hiermee kan helpen door mijn empathie en inlevings- en luister vermogen en zodoende héél véél mensen kan verder helpen op hun pad naar heling, zodat zij in de toekomst ook de kunst van het manifesteren zullen leren en hoe ze bewust hun eigen leven dat ze graag zouden willen kunnen creëren!

punt 3: Erop vertrouwen dat het komt: ik vertrouw er heel erg op dat me dit gaat lukken! Met al mijn kennis en wijsheid uit cursussen, boeken en het dagelijkse leven, zal ik nog héél véél mensen kunnen helpen om de kunst van het manifesteren onder de knie te krijgen!

punt 4: Het voelen en imagineren alsof het er al is: het voelt fantastisch om te connecteren met allerlei lieve, sympathieke mensen en hen dagelijks te mogen helpen met mijn coaching trajecten! Mijn agenda staat vol met afspraken voor online coaching sessies!

punt 5: Het vragen aan het Universum: bedankt alvast Universum voor mijn overvolle agenda met sympathieke coaching klantjes, die ik op de beste manier voor hen, zal kunnen helpen met het creëren van hun bewuster leven!

en punt 6: Het loslaten en het hoe verder aan het Universum overlaten: dank u universum, ik laat het verder los, ik doe gewoon verder met mijn wekelijkse gratis Spotify podcast-afleveringen en het HOE laat ik verder over aan het Universum! Gratitude!

Dat waren de 6 puntjes van mijn manifestatieproces over het ombuigen van een negatieve ervaring of gebeurtenis en volgende keer krijgen jullie van mij dan weer een blog over het thema RELATIES.

Een fijne dag nog, daaag!

 

Véél liefs en succes op jouw pad
Love, light & peace,
Petra
PRECIOUS ANGELS SOLUTIONS


En van harte welkom in onze webshop:
www.preciousangelssolutions.com

of ook welkom om een mailtje te sturen met jouw gedachten, ideeën, zorgen, per E-mail naar:

[email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »